Umenneskelig og Uakseptabelt - Hva mener dere?

Khayyam og Siddiqa - Et par, som elsket hverandre mer enn noe annet, ble søndag steinet av Taliban.

___________________________________________________________________________________

Den korte versjonen av denne fryktelige hendelsen er at Khayyam bad foreldrene til Siddiqa om hennes hånd, men ble avvist tvert. De forlovet deretter bort datteren sin til en mann de mente var passende for deres datter, en mann Siddiqa ikke elsket. 

Dermed rømte de stormforelskede paret til Nord-Afghanistan. Men da foreldrene fortalte Khayyam og Siddiqa at de hadde forandret mening, reiste paret tilbake til landsbyen. Der ventet Taliban på dem da det viste seg at foreldrene slett ikke hadde forandret mening.

Khayyam og Siddiqa ble ført foran folk fra deres egen lokalbefolkning for å skremme andre fra å gjøre det samme. Siddiqa gråt og ba om nåde, men ingenting hjalp. De var begge bundet med hendene på ryggen og Taliban begynte å kaste stein mot paret. Deretter begynte også andre tilskuere å ta del i utførelsen av straffen. Da begge to, både Khayyam og Siddiqa, overlevde steiningen, ble de begge kutt og drept.

Før steiningen innrømmet Khayyam og Siddiqa forholdet og sa: "Vi elsker hverandre uansett hva som skjer!"
___________________________________________________________________________________

Først og fremst må jeg si at jeg ikke har mye kunnskap om Taliban, Islam eller Afghanistan, men for meg er dette grotesk. Kanskje folk vil synes jeg ikke burde snakke om ting jeg ikke har peiling på, men jeg kan virkelig ikke forstå hvordan noen kan vite om dette og synes det er "greit" ? 

Historien om Khayyam og Siddiqa er også langt i fra unik. I Aftenposten i dag,for eksempel, er det skrevet om en stakkars enke som ble pisket 200 ganger, og deretter skutt og drept for å ha ble anklaget for utenomekteskaplig sex, hvor mannen hun hadde ble gravid med hadde lovet å gifte seg med henne. Eller hva med 18 år gamle Aisha som hadde rømt fra sin voldelige Taliban-ektemann og fikk skåret av nesen og ørene sine. 
___________________________________________________________________________________

Dette er kanskje feil av meg å si, men slike hendelser som dette hjelper ikke akkurat på folks syn på Islam akkurat. Ikke misforstå meg. Jeg er ingen rasist og vet godt at aviser legger stor vekt på slike saker når det kommer til Islam. Jeg vet også at disse er ekstremister, men de finnes og mange støtter dem. 

Jeg mener dette er umenneskelig og uakseptabelt - Hva mener dere?

Mer kan du lese her7 kommentarer

bixxx

19.aug.2010 kl.12:38

Utrolig trist ;(

Mona

19.aug.2010 kl.12:42

Jeg er helt enig. Det er grusomt :(

Nathalie Dahl Naalsund

19.aug.2010 kl.12:45

så fryktelig! at det er lov til slike ting! :-(

Camilla Haakenstad

19.aug.2010 kl.12:48

SYKT!

angstlivet

19.aug.2010 kl.12:55

Velkommen til verden anno 2010!! Det er helt utrolig at dette skjer i ett land i år 2010. Takk og Lov, så har Amnesty reagert på denne saken.

cecilie

19.aug.2010 kl.13:19

Helt forferdelig! Skulle ha "steina" de som gjorde det.. Og alle amdre som mener at dette er riktig!

Lady Lena

19.aug.2010 kl.13:38

er helt enig med deg ass... steining er ikke en løsning!! huff :S

Skriv en ny kommentar

hits