Frokost på Gata

I dag ble jeg vekket 05.30 vietnamesisk tid. Da hadde stemoren min, My, vært våken hele natten pga Jetlag og var sulten og ville ut å spise frokost. Jeg for min del hadde kun hatt 2 timer søvn på 32 timer og hadde et stort ønske om å sove, men akk nei. Opp og stå, vi skulle ut å spise !Det du ser på den bilde over er hva vi bokstavligtalt kan kalle en "gatekjøkken" . Disse er overalt og selger masse rare vietnamesiske retter ! Dette er også hvor vi skulle spise frokost ! Det er visst veldig vanlig i Vietnam, i hvertfall her, å stikke innom et slikt sted å spise frokost før man reiser på jobb. Jeg for min del synes det virket litt møkkete. En ting skal sies. Hadde dette vært i Norge hadde mattilsynet stoppet dem for lengst. Men dette er Vietnam og så og si alt er mulig.

Jeg må også innrømme at jeg er ganske fisefin når det gjelder mat. Epler skal ikke ha en brun flekk, salaten skal ikke en en liten rosarød fflekk i enden og maten skal ligge på superene talerkner osv. Så dette må jeg si var en prøvelse. For det virket ikke særlig rent om du spør meg. Men det gikk fint, maten var ganske god og jeg ble mett ! Men tro meg når jeg sier: Dette hadde jeg aldri gjort på eget intiativ ! Må også si at dette bør ikke gjøres om du ikke er vant med vietnamesisk mat og om du er vant burde du egentlig vente en uke etter at du har ankommet før du spiser noe slikt, i følge leger, fordi de kan gi problemer med mage og tarmer. Ikke noe farlig, men veldig ubehagelig og kan ødelegge ferien. Takk og pris var jeg heldig !
Fra venstre: Cecilia, My og Michelle.

Etter at vi hadde spist frokost var vi en liten tur innom bestemoren til My, en 98 år gammel dame. Utrolig søt, men stakkars hadde ingen muligheter til å gå lenger og hadde heller ingen tenner i munnen. Fikk litt vondt av henne, men det er kanskje slik det er å være gammel i Vietnam.  (Igjennomsnittelig levealder ligger på 70-75 år)

Etter besøket dro vi hjem og jeg la meg til å sove. Har vært så sliten siden jeg kom hit. Jeg er en person som trenger minst 6 timer søvn og når jeg kun har fått 2 timer søvn på 32 timer begynner man å kjenne det på kroppen. Den klamme varmen gjør ikke døsigheten noe bedre heller. Men etter en 3 timer søvn føler jeg meg nå mer opplagt og kan begynne dagen sikkelig, til tross for at klokken nå er 16.30 her nå.


3 kommentarer

ABOUTANDREA

15.jun.2010 kl.11:32

ha en fin dag :-)

Åshild

15.jun.2010 kl.12:10

Oj, det virket som en rar frokost :P

RE: Takk, jeg får krysse fingrene og håpe alt de ikke går til helvete.

Ivan

15.jun.2010 kl.19:47

Spennende dette her, men det kan være skummelt for magen, sa dem i til oss Beijing. Håper at du ikke får "magakjør", for det er ikke noe godt.

Forøvrig fine bilder.

Jeg jobber nå med bassenget, for nå kommer varmen her, og Rebecca da.

Kos deg.

Skriv en ny kommentar

hits