Dango Daikazoku <3

Noen som har hørt om Dango? Nei, vel. Da skal jeg fortelle dere !

Dango (団子) er klissete japansk dumpling laget av rismel som oftest er servert med grønn te. Disse søte namnam ballene er servert hele året, men hva slags type varierer ofte etter hvilken årstid det er.




De blir oftest servert i 3-4 stykk på en pinne og finnes mange forskjellige smaker som bl.a.
  • Anko: Rød bønnemasse. An-dango er den mest populære i Japan.
  • Bocchan: Denne har tre forskjellige farger: Røde bønner, egg og grønn te
  • ChiChi: Ganske søt smak som oftest er brukt som dessert
  • Hanami: Denne har også tre forskjellige farger og er servert under Hanami sesongen(Januar til midten av mai). 
  • Goma: Sesam frø. Denne kan både ha en svært søt smak eller mer saltet smak
  • Kinako: Ristet soyamel
  • Kushi: Plain på pinne
  • Mitarashi: Denne er dekket med syrup laget av soyasaus, sukker og stivelse.
  • Teppanyaki: Ganske logisk - Dango på pinne med skarp teppanyaki smak.
  • Nori: Den typen tang som man har rundt for eksempel diverse typer Sushi.



Q: Har du noen gang smakt Dango?
Liker du Dango ?

5/63 days completed of My Biggest Challenge, ever !


Én kommentar

Xinxian Shenti

03.apr.2010 kl.09:27

Dango! <3 Har bare smakt rød bønnemasse, peanøtt, og sorte sesamfrø... liker de to sistnevnte best, men det holder virkelig med to-tre....Norden skulle lært seg dessert av Asia :b

Skriv en ny kommentar

hits