Hvordan Startet egentlig Valentine's Day ?

For mange er 14. februar en veldig spesiell dato, en dato hvor du tilbringer sammen med din(e) kjære og virkelig nyter det dere her. Valentine's Day er ofte assosiert med vakre blomster, konfekt, romantikk og levende lys, men hvor og hvordan ble egentlig denne romantiske dagen skapt?

Det hele begynte allerede i det gamle Roma hvor de feiret Lupercalia, en fruktbarhetsfestival, fra den 13-15 februar. Dette sies å være begynnelsen på denne romantiske feiringen, til tross for at feiringen i dag er veldig annerledes fra hva den var på denne tiden. År 289 e.Kr. sies det også at en biskop ved navn Valentine av Roma ble fengslet, torturert og til slutt drept for å ekte par i skjul, noe som var ulovlig på denne tiden grunnet at Keiser Claudius hadde gjort ekteskap ulovlig fordi han mente at ekteskap kun gjorde menn mer sårbare og dermed ikke dedikerte helke livet sitt til å erobre verden. En annen forklaring sier at han ble fengslet fordi han gav fanger hjelp. Det sies også at Valentine hjalp en medfanger's datter ved å gi hans blinde datter tilbake synet, og en nyere versjon sier at han ble forelsket i denne jenta og sendte henne et brev som var signert: From your Valentine. Ryktene sier at han ble drept den 14. februar.

Og det var slik det hele begynte ! I dag er Valentine's Day mest kjent for å vise kjærlighet til den en elsker med en romantisk middag for to, blopmster og konfekt. Men også sitt vennskap til sine venner og takke for hvor heldige vi er. Jeg vil med dette ønske alle en kjempe fin Valentine's Day. Dere får kose dere masse masse og virkelig nyte det dere har !

 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits