Minnestund for Regine <3

Dette er tatt fra dagbladet.no

Regine Hansen Stokke (18) ble begravet i dag.

HOLDT TALE I BEGRAVELSEN: Bengt Eidem. Foto: Krister Sørbø/Dagbladet

HOLDT TALE I BEGRAVELSEN: Bengt Eidem. Foto: Krister Sørbø/Dagbladet


SKAPTE HÅP OG ENGASJEMENT: Helt til den 18-årige jenta sovnet inn hjemme hos familien, blogget Regine Stokke om sin kreftsykdom. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet

SKAPTE HÅP OG ENGASJEMENT: Helt til den 18-årige jenta sovnet inn hjemme hos familien, blogget Regine Stokke om sin kreftsykdom. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet

Regines dikt Opium:

Gi meg kjærlighet på pinne. Gi meg søte drømmer.

For jeg vil ei lenger føle. Jeg vil ei lenger være der jeg er.
Jeg vil sveve, jeg vil danse.
Jeg vil smile. Jeg vil le.

La meg slippe å være her akkurat i dag. La meg i hvert fall late som.
Late som jeg er en annen meg. La meg slippe å være i skyggen, i tåken.
Jeg vil heller være under stjernehimmel, se nordlys.

Jeg vil slippe å tenke. Bare for i dag. Jeg vil slappe av.
Jeg vil at det skal kile i kroppen.
For denne skyggedans i mørket er ikke noe for meg.

Gi meg kjærlighet på pinne. Gi meg søte drømmer.

Hentet fra Regine Hansen Stokkes blogg


Slik avsluttet Bengt Eidem en gripende og usminket minnestund for Regine Hansen Stokke (18).


Hun ble begravet i dag i en humanistisk gravferdseremoni i kulturhuset Festiviteten i Kristiansund.

Regine måtte gi tapt for kreften 3. desember, men har vunnet titusener av hjerter med sitt sterke og livsbejande budskap om å leve med en alvorlig sykdom.

Bengt Eidem, som ble landskjent for sin åpenhet om kreften som rammet han mens han var personlig sekretær for daværende forsvarsminister Kristin Krohn Devold, holdt tale under seremonien.

- Jeg har kjent Regine siden vi møttes i vår til behandling på St. Olavs hospital i Trondheim. Jeg har aldri noen gang tidligere møtt et folkelig engasjement rundt kreftsaken som det Regine har skapt. Hun har tross alt skapt håp hos mange mennesker, og den dagen hun døde var det 200 000 mennesker innom bloggen hennes, sier Eidem til Dagbladet.

Han hadde kjørt tre timer fra Trondheim for å si noen minneord i dagens gravferd.


- Det er en stor ære for meg å bli invitert av Regines sterke familie. Regine har hatt uflaks. Jeg har hatt flaks så langt, derfor er jeg her i dag, sier Eidem.

- Vi snakket mye om livet og døden helt til det siste. Regine var ingen religiøs grubler. På slutten var hun sterkt i tvil, men hun valgte i alle fall å håpe at det var mer moro etter døden, sier Eidem.

Berit Jørgenvåg fra Human-Etisk forbund oppsummerte Regines unge liv for en fullsatt teatersal.


Det var en beretning om ei spesiell jente, som ifølge sin mor smilte fra dag en, og som sang på fødestua da lillesøster Elise ble født.

- Hun var en ung dame med sterke meninger om det meste. Hun hadde topp karakterer på skolen. Favorittfaget var historie. Og hun drømte om å studere psykologi. I fritida utmerket hun seg allerede på barneskolen med å lage kortfilmen «Byheksa Elvria». Hun var aktiv i dans, fotball og til omgivelsens store overraskelse boksing, sa Jørgenvåg.

Den tre kvarter lange minnestunden ble vakkert rammet inn av bandet Wardruna, som spilte de norrøne komposisjonene "Dagr" og "Laukr", etter ønske fra Regine selv skal.

- Musikk var en stor del av Regines liv, og hun hadde en av sine største opplevelser i sommer da hun var på Quart-festivalen og bodde på samme hotell som Slash og Ozzy Osbourne, oppsummerte Jørgenvåg.


I et intervju med Dagbladet i vår fortalte Regine at hun ikke trodde det var noe etter døden. Den siste tiden uttrykte Regine at hun fryktet døden mer enn før - mest på grunn av alle opplevelsene hun gjerne ville ha med seg.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uff. Det er så rart . At hun plutselig ikke er her lenger </3 Er på en måte glad at hun ikke lenger trenger å ha vondt, men samtidig veldig tomt. Leste bloggen hennes en god stund og plutselig er hun ikke der lenger. Måtte hun ha det bedre nå <3

Ciao
Linh <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits