Lolita <3

Den andre dagen vi var i Tokyo bestemte vi oss for å shoppe ! <3 Og hva er ikke bedre enn å stikke innom bydelen, Harajuku, hvor det vi kan kalle min yndlingsstil, Lolita, blir solgt. Men før jeg forsetter kan jeg jo fortelle litt om hva denne stilen for noe:

Lolita

Lolita er en subkultur i Japan som kan deles inn i flere kategorier, noe jeg vil komme tilbake til senere. Denne stilen kan sies å være en kombinasjon av å kle seg etter inspirasjon fra hvordan barn fra den Viktorianske tiden kledde seg og mikse denne stilen med en mer gotisk look. Også Rococo-stilen er ofte brukt i stedenfor den Viktorianske.


Gothic Lolita

gothiclolita90

Denne stilen kjører en blanding av den gotiske japanske stilen sammen med den typiske lolita-stilen. Dette vil si at de oftest bruker mørkere farger, spesielt svart og har en mer heavy look enn de andre lolita-stilene. Den er annerledes enn den gotiske stilen du ser i Norge, hvor jeg personlig vil si at den norske stilen er mer sørgelig, mens den japanske er mer med attitude og stil. Ofte bruker japsene linser til dette outfite, gjerne hvite eller tåkete linser. De kjører også ofte stilen med platform sko og voldsom bruk av svart eye-liner. Til denne stilen brukes ofte tilbehør som ofte tilhører det gamle europa med vesker som er formet som kister, flaggermus og kors og smykkene er også ofte inspirert av dette med krusifix og roser.

Classic Lolita

classiclolitacosplay221150090158cd9dbc1f


Classic Lolita er den mer classy versjonen av Lolita-stilen, og er mer moden stil som er inspirert av barokken og rococco-tiden. Denne stilen kan anses som en stil mellom den gothiske og den søte(sweet Lolita) som jeg kommer tilbake til senere. Den er ikke så mørk og heavy som det gothiske, men heller ikke så søt som den søte. Den har heller ikke så overdrevent med tilbehør som de to andre, men bemerkelsesverdig allikevel. Litt mer sofistikert av seg hvis vi kan si det slik. De mest kjente merkene i denne sjangeren er Juliette et Justine, Innocent World, Victorian Maiden og Mary Magdalene.

Sweet Lolita

536824949e3ea28be06 harajukuimg1137quizsweet


Sweet-Lolita er den søte versjonen av Lolita-stilene som kan assosieres med et barns måte å kle seg på, men samtidig er klesstilen alikevel inspirert av rococca og den viktorianske stilen slik som de andre, men også inspirert av edvardiansk stil. Klesstilen her fokuserer på at alt skal være barnslig og alt som er typisk en søtt barn. Her brukes søte mønstre som bær

(oftest jordbær og cherry), kaker i alle slag og fargene er søte og ofte i pastell. Også barnemønstre som enhjørninger, regnbuer, ender og bilder fra kjente barnefortellinger blir ofte brukt som print på klærne, hvor Alice in Wonderland er veldig populært. Sminken er veldig naturlig, men samtidig veldig barnslig hvor du ofte kan se at de har en regnbue eller stjerne på kinnet eller ved øyet og veldig rosa eller røde kinn. Som tilbehør til denne stilen er ofte store sløyfer i håret brukt, men også søte musehaler eller ewn søt hestehale mitt på hodet. Du kan også ofte se en eller annen gå bærende med en søt bamse i armene <3

Punklolita

punkpunky


Denne stilen er mer inspirert av punk med ruter og striper og screen-printede klær. Denne stiles blir ofte sett med hårfrisyrer som både kan brukes av jenter og gutter og tilbehørene er ofte lenker, sikkerhetsnåler, bånd og slips. Ofte er toppene bluser/skjorter med eller uten vest over og et slips i midten  og underdelene er ofte korte skjørt eller shortser. Ved siden av skjørtene eller shortsene er også bukseben som begynner ved kneet og går ned til føttene populært og om ikke dette blir brukt tar gjerne høye støvler denne rollen. Og om ikke støvler blir brukt blir ofte plattform boots brukt i steden for. Sminken i denne stilen er ofte hard, men kreativ. ofte kule tegninger/mønstre i ansiktene og fancy linser tar en del looken.

Disse fire stilene er de mest vanlige, men selvfølgelig finnes det enda flere for eksempel:

Wa Lolita : Stil som er inspirert av tradisjonell japansk folkedrakt som Kimono og Hakama som blir kombinert med typisk Lolita- tilbehør som gothiske skjørt, plattform sko og lignende.

450pxwaloli


Qi Lolita : Som Wa-Lolita, men inspirert av kinesiske tradisjonelle folkedrakter som qipao og cheongsam.

 

waqilolita

Sailor Lolita: inspirert av japansk skoleuniform og "seiler" drakt med slips og seilerkrage og striper. Denne stilen er også ofte brukt i Anime og Manga (Japansk tegnefilm og Japansk tegneserie).

 

sailor

 

Hime, eller "Princess,"som det også kalles, går mest ut på å kle seg som en europeisk aristokrat/prinsesse.

 

hime2df


Guro Lolita også kalt "Grotesque Lolita" eller "Injured Lolita" er den mest groteske stilen av dem alle. Hvor de ofte går med fake blod og/eller med bandasjer slik at de ser skadet ut.

gurolive

Oji (boystyle): Dette er guttesiden av Lolita, men brukes også av jenter. Denne stilen er inspirert av den franskestilen som var brukt på 18-19-hundretallet, altså den viktorianske stilen. Denne stilen innhlder oftest maskuline bluser, kortbokser/shortser, sokker i knehøyde i svart, hvitt, blått og burgunder. Tilbehør til denne stilen er flosshatter og capser som var typisk fra denne tiden. Sminken er minimal og lys.

 

kodona4kodona10kodona6


Dette var "litt" om stilen Lolita. Min favoritt stil. I hvertall. Jeg var som sagt i Harajuku og handlet slike klær i dag, ikke så voldsomt da, fordi de har ikke min størrelse i disse klærne, men fikk kjøpt en del, så mixer jeg heller stilen og lager min egen : D. Tror jeg den dagen brukte rundt 4000 kroner. Helt sykt. 

Hva synes du om Lolita-stilen? Hvilken stil har du? Hvilken stil foretrekker du?

-Linh♥


 


4 kommentarer

Rosafrosk

01.sep.2009 kl.20:10

Ååååååhhh......Så nydelige! (L) Elsker Lolita!... Favorittene mine er nok, classic, sailor og sweet lolita...! Love'em indeed!

worldtraveller

02.sep.2009 kl.03:50

me too.. haha.. men er mest fan av alle tror jeg.. kjører jo litt sweet lolita selv da.. med min egen twist haha XD er utrolig glad i guru lolita også da.. : D

21.sep.2010 kl.19:39

lol...Eg liker alle lolita så bare pass opp eg må ha lolita for og leve<3.

worldtraveller

22.sep.2010 kl.10:02

Anonym:Da er vi to <3

Skriv en ny kommentar

hits